Ik bied voeding- en leefstijlconsultatie op basis van Ayurveda voor een gezonde en gebalanceerde manier van leven. Vanuit het basisprincipe dat voedsel het belangrijkste medicijn is, help ik je met inzicht krijgen welk voedingspatroon het beste past bij jouw constitutie en hoe je dit per seizoen/levensfase kan aanpassen. Ook kan ik je helpen met concrete technieken en inzichten hoe je disbalans en ziekte kan voorkomen en je immuniteit kan versterken. Ayurveda is een gepersonaliseerde geneeskunde en dus is het voedingsadvies voor iedereen uniek: one man’s food is another man’s poison. Naast voeding staat leefstijl centraal in elk consult aangezien alles wat je doet/onderneemt/ervaart/voelt/denkt ook wordt gezien als ‘voeding’ voor het body-mind-soul wezen dat jij bent.

De wens voor een Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult kan heel verschillende aanleidingen hebben:

  • Je voelt je niet altijd vitaal, bijv. door vermoeidheid, energiedips, hormonale schommelingen.
  • Je bent vaker dan je wil ziek en/of hebt een lage weerstand dat zich uit in kwaaltjes (verkoudheid, infecties, verstopping etc.);
  • Je hebt last van spijsverteringsproblemen;
  • Je zou graag wat aan je gewicht willen werken (toename of afname);
  • Je hebt menstruatieklachten of hormonale disbalans;
  • Je bent je aan het voorbereiden op conceptie/zwangerschap;
  • Je zou graag Ayurvedische gezondheid- en voedingsprincipes willen integreren in je dagelijkse leven en/of dat van je gezin.

De focus in het consult ligt op ieders persoonlijke constitutie en het ontdekken hoe je kan leven naar je unieke natuur. Ayurveda biedt hiervoor heel simpele maar krachtige principes die een kompas kunnen bieden om steeds gevoeliger te worden voor de signalen en hiernaar te leven.

Ayurveda geeft geen strikte regels, maar geeft praktische richtlijnen voor het vergroten van je eigen inzichten en het vormen van je eigen intenties voor je dagelijkse routines en leefwijze. De consultatie richt zich altijd op het totaalplaatje van lichaam en geest, dus zowel een combinatie van voeding, mindset en leefstijl. Ik help bij het omzetten van je wensen naar concrete actie. Want leven in balans is vooral doen en ervaren wat voor jou werkt in plaats van alleen praten en dromen hierover. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik help je daar heel graag bij!

cropped-areyouveda_logo_zwart_vrijstaand1.png

%d bloggers liken dit: